Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от АПИ. .

Температурите са в интервала от -9 С° до +6 С°.

Времето над страната е облачно. Слаб вятър духа в област Кюстендил. В района на Царево превалява слаб дъжд. Сняг вали в Пазарджишка обстал, в района Поморие-Обзор, по високите места в  Кюстендилска област, както и в районите на Владая, Самоков, Бистрица, Костенец, Ихтиман, Вакарел, Козница, Мальовица. Вали на автомагистрала  "Тракия" в района от тунела "Траянови врата" до Равно поле, също и на автомагистрала „Люлин" в района на Перник.

Пътните настилки са: преобладаващо мокри, по високите и усойни места са заснежени, почистени и обработени.

Поради мъгла видимостта на прохода Петрохан е ограничена до 100 м.

Проходите Златишки и Върбишки са затворени за движение, а Дюлинският е затворен за товарни превозни средства.
През Твърдишкия, Шипка, Петрохан, Вратник е забранено движението на товарни коли над 10 тона.

Айтоският проход е затворен за превозни средства над 20 тона, а Троянският - за товарни МПС с ремаркета и полуремаркета.

 

Състояние на автомагистралите:

- AМ „Тракия": Пътната настилка е суха, на места мокра.
- АМ „Хемус": Област София: От 03 до 07.12.2012 г. поради ремонт на осветителната инсталация в тунел „Правешки ханове", в светлата част на денонощието, движението ще бъде затваряно в една от лентите за движение и пренасочвано в съседната последователно в дясната и лявата; ОПУ-Шумен от км 370+000 до км 373+800 /дясно платно/ се извършва  машинно полагане на асфалтова смес, полагане на геомрежа; ОПУ-Варна и Шумен: Затворена в участъка от п.в. Каспичан до п.в. Ветрино. Срок 12.12.2012 г. Движението е пренасочено по път І-2 Русе-Варна през Нови пазар-Ветрино и по път ІІІ-208 Ветрино-Провадия до п.в. Ветрино. Пътната настилка е суха, на места мокра.
- АМ „Марица": Поради изграждане на тръбни водостоци поетапно затваряне едното платно на км 114 до км 117+345. Без отбиване на движението, срок до 15.12.2012 г. Пътната настилка е суха.
- АМ „Люлин": пътната настилка е мокра.