Към момента обстановката в страната е нормална при зимни условия. По информация на Гражданска защита в страната няма откъснати селища, съобщи БНР.

През нощта екипите са изтеглили закъсали автомобили в областите Монтана и Бургас. В три часа тази нощ е започнала обработката на улиците в София със смеси срещу заледявания, съобщиха от Столичния инспекторат. Една от почистващите фирми в София ще бъде глобена заради ненавременна обработка на уличната мрежа снощи.

Пътищата във Варненска област са проходими при зимни условия. Това съобщават от Областното пътно управление.  По пътя Варна-Белослав към село Константиново има закъсал камион с ремарке, който ще бъде изтеглен от екипи на пътните фирми. Градският транспорт в града функционира нормално. Пристанището е затворено за празни кораби.

Автомагистрала "Тракия" е временно затворена за моторни превозни средства в участъка между Карнобат и Бургас.
На АМ "Тракия" в участъка Лозенец-Венец движението се извършва в едната лента.
Възстановява се движението на Път III-9901 Ахтопол-Синеморец-Резово.
АПИ апелира към гражданите да не предприемат пътуване между Варна и Добрич, ако не е крайно наложително.
Проходът на Републиката е отворен за движение на моторни превозни средства.

В Добричка област зимната обстановка е силно усложнена. Ситуацията се утежнява и в други райони на страната. От 10 часа днес е затворен пътят Златни пясъци - Кранево - Албена - Шабла - границата с Румъния.

Без ток са 20 села в областта. 12 закъсали автомобила има на входа на Балчик, а ТИР е аварирал на околовръстния път за Добрич. Не пътуват автобуси по линията Добрич-Силистра.

Пристанище Варна е затворено заради силния вятър. Затворено е и летището, отменен е полетът за София. Заради намалена видимост е затворено и пристанището в Бургас.

В Търговищко снегопочистващата техника работи непрекъснато и до момента няма затворени пътни участъци. Най-големи проблеми създава снеговалежът в община Антоново.

В Сливенска област са затворени пътищата Сливен - Карандила, Сливен - връх Българка през Селището, местността Табелите - село Раково - Бабина локва и Гавраилово - село Бяла, както и пътят от Котел за село Кипилово, където имаше закъсали автомобили.