За последен път в качеството ми на министър за Българското председателство на Съвета на ЕС днес участвах в заседанието на Министерския съвет. Това написа вече бившият министър на европредседателството Лиляна Павлова в профила си в "Туитър".

Припомняме, че по-рано през декември депутатите закриха министерството. Павлова се връща в парламента като депутат. Нейните функции като министър поема външният ни министър Екатерина Захариева. 

Депутатите закриха министерството на българското европредседателство

Депутатите закриха министерството на българското европредседателство

Павлова се връща в парламента като депутат

Павлова представи и отчет на постигнатото по време на българското председателство. 

"С диалог, приемственост и партньорство успяхме да постигнем много, да имаме силни послания и да работим активно по всички набелязани приоритети. Мисията е завършена успешно.", заяви тя тогава. 

Павлова благодари на премиера Бойко Борисов за доверието и подкрепата, за да отговаря за организацията и провеждането на първото Българско председателство.

"Благодаря му за високата оценка и за топлите думи към мен и екипа ми, с които вложихме сърце и професионализъм в тази отговорна задача. Това е и в основата днес страната ни да бъде давана за добър пример за успешна политическа, експертна и организационна работа на председателството.", пише тя. 

Благодарности се изказват и на всички колеги от правителството, с които денонощно заедно са работили и координирали срещите, дневния ред и решенията, взети по време на нашето председателство. Всеки един от министрите има своя голям принос за напредъка по досиетата и намиране на компромисните и балансирани решения, важни за бъдещето на Европейския съюз и всички граждани. Благодаря на всички колеги и експерти, с които показахме, че "Съединението прави силата", пише още тя. 

Лиляна Павлова завърши мисията успешно

Лиляна Павлова завърши мисията успешно

Тя отчете постигнатото по време на европредседателството

Припомняме, че в края на годината завършва и тройното председателство на Естония, България и Австрия. На 1 януари 2019 г. председател става Румъния.