Неплануван протест измести този на майките пред Столична община. Той беше на служители от Центъра за градска мобилност към общината.

Около 50 служители и тяхното ръководство се събраха пред сградата на общината, за да изразят своето несъгласие с отстраняването на Николай Александров - управител на поделение Паркиране и мобилност.

Служителите бяха облечени в типичните си зелени жилетки, а техни колеги преминаваха демонстративно с паяци пред входа на общината.

Градинов - представителят на синдикалната секция, уточни за news.bg, че е разбрал за отстраняването на Александров късно снощи.

СОС гласува отстраняването на Александров. Заедно с него е освободен и шефа на „Софийски имоти" Ангел Шопов. 

Поради тази причина той е решил да събере служителите на Центъра за градска мобилност, тъй като според него това отстраняване е абсолютно неоснователно.

Александров заема този пост от 3 години и работи изключително добре, подчерта Градинов. По думите му отстраняването на началника е политическа поръчка.

Запитан „чия?", той отговори - „На ГЕРБ". „На техните умни глави", коментира още синдикатът. Отстраняването на Александров ще бъде гласувано на днешната сесия на Столичния общински съвет.

Служителите от Паркиране и мобилност не знаят мотивите и аргументите за премахването на техния ръководител. Те обаче изразиха силната си подкрепа за него, направиха и подписка в негова защита, която ще бъде внесена в общината.

Представители на Паркиране и мобилност влязоха в общината, за да се запознаят с мотивите за отстраняването на началника си и да настояват той да остане на поста си.  

Междувременно, по-късно днес стана ясно, че Николай Александров е отсранен. Заедно с него обаче от поста си е освободен и изпълнителния директор на "Софийски имоти" Александър Шопов. Мотивът е, че е изпълнявал разпоредителни сделки с общински имоти въпреки наложения мораториум за това.

Аргументът за отстраняване на Александров е, че е управлявал „Паркинги и гаражи" еднолично и че е закупувал материални активи без разрешение на Общинския съвет.