Задържаха роднина за убийството на възрастна двойка в Шумен, съобщи Нова телевизия. Той обяснил пред разследващите, че мотивът за това е користен. Тъй като след като ги е убил, има данни по делото, че е взел парична сума от 700 лева от дома им, а също така изтеглил и 500 лева от банкови карти, обясни Стефка Якимова, Апелативна прокуратура - Варна.

Има данни за хазартни наклонности, но може би проблемът може да е в преден етап. Може да има финансови зависимости, добави ст. комисар Ялчън Расим, ОДМВР - Шумен.

Има заподозрян за двойното убийство в Шумен

Има заподозрян за двойното убийство в Шумен

Задържан е мъж

По-късно от прокуратурата съобщиха, че срещу него е повдигнато обвинение. Пред разследващи, обвиняемият обяснил какво е станало и отвел разследващите до мястото, където е било изхвърлено оръжието на престъплението. То е намерено и иззето.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която трябва да даде заключение за конкретните причини за смъртта на мъжа и жената, както и ДНК-експертиза на веществено доказателство по делото. Предстоят още множество следствени действия с оглед разкриване на обективната истина по случая.

Припомняме, престъплението беше извършено преди няколко дни в къща във вилната зона "Под манастира" край града. Телата на възрастната двойка - 75-годишен мъж и 68-годишна жена, бяха открити от техни близки, които отишли да проверят какво се случва със семейството, след като получили сигнал, че врата на къщата е разбита.