Пет години затвор очакват жертвите на шведа, откраднал такси на морето.

Пиян швед открадна такси и катастрофира в Несебър

Пиян швед открадна такси и катастрофира в Несебър

Дрегерът отчел 1.74 промила алкохол

Вчера пиян швед открадна такси и катастрофира в Несебър. Инцидентът е станал в събота. Кристофер А. откраднал таксиметровия автомобил и го подкарал из града. Тъй като обаче бил почерпен - при последвалата проверка дрегерът отчел 1.74 промила алкохол - чужденецът катастрофирал. Той е задържан за 72 часа и му е повдигнато обвинение.

Пред Нова телевизия таксиметровият водач Георги Чаушев обясни, че по принцип такситата стоят с отворени прозорци на стоянката. Никой не очаквал да се краде такси. Той поиска шведът да получи справедлива присъда.

Ние стоим на около 20 метра, обясни пред Нова телевизия таксиметровият шофьор. Неговият колега му казал, че таксито му е край Равда.

Димитър Димов е собственик на кола, ударена от таксито. Той е разговарял с Кристофър, който се представил за испанец. Димов предполага, че шведът не само е бил пиян, но и под въздействието на упойващи вещества. Той е направил опит да избяга от местопрестъплението, но полицаите успяват да го задържат.

Убеден съм, че ще бъде наказан с максималната строгост на закона, споделя Димов, който е и адвокат. Поне пет години може да получи шведът.