Министърът на вътрешните работи Румен Петков и директорът на ОДП-Кюстендил комисар Чавдар Караджов прерязаха лентата на нов полицейски участък в Сапарева баня.

В него ще работят 14 служители, които ще обслужват четири населени места и 8 240 постоянни жители на общината, съобщават от МВР.

Служителите получиха от вътрешния министър служебен автомобил "Опел Астра".

Ще подкрепяме всички добри инициативи, реализирани в партньорство с местната власт, заяви при откриването министър Петков.

Той посочи, че нивото на престъпността в Кюстендилска област е по-ниско от средното за страната.

Заместник-министър Юруков изрази задоволство от успешното и резултатно взаимодействие на структурите на двете министерства.

Полицейският участък в Сапарева баня е в структурата на РПУ-Дупница. Създаден е през 1995 г. и осъществява функциите на националната полиция на територията на община Сапарева баня, която обхваща 6% от територията на област Кюстендил.

За последните 8 месеца това е втора сграда, която получава ОДП-Кюстендил.

През ноември 2006 г. Общинският съвет в областния град предостави сграда за работа на дознателите, която бе открита от министър Румен Петков.

По-късно в залата на Драматичния театър в Кюстендил министърът награди служители за съществен професионален принос и по повод празника на МВР 5 юли.

Почетен знак на МВР - трета степен беше връчен на директора на областната дирекция комисар Чавдар Караджов.

Почетно отличие "За доблест и заслуга" - трета степен получи комисар Гроздан Христов, началник на областната служба "Пожарна безопасност и защита на населението"

Дознателят Гергана Бучева от ОДП-Кюстендил е наградена с благодарност от министъра.