Питбул нахапа жена във Варна и нападна кучето й. Инцидентът е станал на паркинг в района на жп гарата. Жената се е връщала от разходка със своето хъски в Морската градина, когато изневиделица срещу тях се нахвърля питбула, съобщи bTV.

Секунди по-рано кучето е в лятната градина на близкото заведение заедно със собственика си. Било е без повод и намордник. Когато вижда хъскито се изстрелва и следва нападението.

Нападната жена разказва, че питбулът е излязал на улицата и директно ги е нападнал. При първото скачане успях да го изритам, от което са съответно и раните по крака ми.

След като агресивното куче ухапва жената, атакува втори път и захапва хъскито. Жената започва да вика и вади електрошок, но без ефект.

Накрая дойде един мъж, който явно беше собственикът, хвана го за каишката и нито да го дърпа, нито да направи нещо, с което да освободи челюстта на питбула. Само погледна и каза: "Спокойно, той все ще пусне", спомня си жената.

Собственикът на питбула и клиент на близкото заведение, бягат заедно с кучето. "Кучето беше без повод, разказва тя.

Собственикът на питбула е около 30-годишен мъж и се издирва. От общината могат да глобят стопанина със 100 лв. заради това, че кучето е било без каишка и намордник. От началото на годината във Варна са санкционирани 13 души, които на обществени места са пуснали кучетата си свободно да се разхождат.

Припомняме, че за по-малко от две седмици е регистриран втори случай на нападение на питбул над човек.

На 10 юни питбул нападна майка с дете в кърджалийското село Бенковски. 38-годишен мъж излязъл с три питбула на улицата, но едното от животните се нахвърлило върху 37-годишната жена, която преминавала с детето си.