Ремонт на около 15 км от третокласния път III-5504 Обручище - Гълъбово е включен в подготвяната инвестиционна програма на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). През 2022 г. ще бъде обявена обществена поръчка за изработването на технически проект за основен ремонт на отсечката, а това е първата и задължителна стъпка за предприемането на качествени строителни работи. След като има готов технически проект, съобразен с интензивния тежкотоварен трафик по отсечката, ще може да бъде възложено изпълнението на необходимите строителни-монтажни работи, съобщиха от АПИ.

Ремонтираха 8 километра пътя Монтана-Берковица

Ремонтираха 8 километра пътя Монтана-Берковица

Стойността на извършената ремонтна дейност е 5 310 000 лв

Трасето е основна пътна артерия за община Гълъбово и осигурява връзка с минно-енергийния комплекс ТЕЦ "Марица изток 3", рудник "Трояново-3", завода за гипсокартон в района и на населените места Обручище, Медникарово, Искрица и Мъдрец с общинския център Гълъбово. Пътят е построен преди 45 години - през 1976 г., и оттогава не е основно ремонтиран.

До момента Агенция "Пътна инфраструктура" поддържа пътя с текущи ремонти и частично изкърпване на трасето, което е временно и нетрайно решение, предвид натовареността на отсечката. В предходните години обаче не е възлагано и изработването на проект, по който сега да може да започнат необходимите строителни работи за възстановяване експлоатационното състояние на трасето.

Катастрофа между камион и автобус с работници от мини "Марица изток"

Катастрофа между камион и автобус с работници от мини "Марица изток"

Има загинал при инцидента

До започването на планирания основен ремонт на отсечката Областно пътно управление - Стара Загора ще продължи да поддържа участъка и ще осигури безопасното пътуване на шофьорите до започването на строителните работи.