Плажът "Златна рибка" има нов концесионер. Решението на Министерския съвет за избор на концесионер е влязло в сила на 30 юни 2020 г., след изтичането на задължителния по закон срок за обжалване.

Това заяви в позицията си министерството на туризма като ответна реакция, след като стана ясно по-рано днес, че близо 800 туристи, настанени в хотелите около плаж "Златна рибка" край Созопол, останаха без чадъри и шезлонги.

През 2020 г. с решение на Министерския съвет бе прекратен договорът за концесия с предишния собственик на плажа. Основание за това са системно неспазване на задълженията по договора.

При извършени на място проверки през 2017, 2018 и 2019 г. са установени множество повтарящи се нарушения относно задължителните дейности на плажа - по-малко от изискуемите спасителни постове, неосигуряване през целия ден на задължителното здравно и медицинско обслужване, което е от особена важност през тази година.

Тази година на туристите ще бъдат предложени всички предвидени по него условия - услугите на плажа, както и задължителните дейности на морската ивица - водно спасяване, медицински пост, почистване на ивицата.