Близо 800 български и германски туристи, настанени в хотелите около плаж "Златна рибка" край Созопол, останаха без чадъри и шезлонги, въпреки че услугата влиза в цената на пакета, съобщи БНР.

Причината е, че избраният концесионер на тази част от бреговата ивица, все още не може да влезе във владение, заради законови процедури.

Сумата от 60 хиляди лева за шезлонги и чадъри, за целия летен сезон са заплатили още през ноември миналата година, на стария концесионер от единия от хотелите в района на "Златна рибка".

От министерството на туризма обаче прекратили договора с фирмата през февруари, обяснява комплексния управител Иван Нестеров.

"И до днешна дата, не е публикувано все още, в сайта на министерството, за влязъл в сила концесионер. Търгът мина, спечели го фирмата, но хората още не могат да влязат във владение", допълва Нестеров.

Молбата на хотелиерите е да получат разрешение за тяхна сметка да извадят и наредят шезлонги на плажа и да поддържат плажната ивица до избирането на концесионер, за да останат клиентите доволни. От министерството са отговарили, че ако го направят, ще бъдат глобени.

От хотелите предоставили на туристите портативни чадъри, за да могат да ги поставят на плажа и поизчистили ивицата ръчно, но недоволството сред гостите стигнало и до регионалната туристическа камара в Бургас.