Определиха нови концесионери на морските плажове "Лозенец" и "Шкорпиловци - централен".

След проведена открита процедура "Атрикор" ЕООД е определен за концесионер на морския плаж "Лозенец" в община Царево, а "Съмъртийм" ЕООД - за концесионер на морския плаж "Шкорпиловци - централен".

"Атрикор" ЕООД се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 10 лв. и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 10 лв. в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Размерът на годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 145 059,25 лв. Предложението за инвестиции за подобряване на обектите на инфраструктурата на морския плаж за срока на концесията е в размер на 279 492 лв.

"Съмъртийм" ЕООД се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 10 лв. и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 10 лв. в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 25 409,44 лв. Предложението за инвестиции, свързани с опазване на дюните на морския плаж е в размер на 140 568 лв.