От днес перничани ще имат вода с един час по-малко през денонощието, предаде БНР. Във всички населени места в общината, които са с режим на водоснабдяване, водата ще се пуска само следобед. Това се отнася и за пернишкия квартал "Църква", чиито жители вчера настояха режимът им да бъде уеднаквен с останалите квартали в града.

От ВиК-Перник обявиха официално, че цената на водата в шестте общини в областта остава същата и няма да бъде увеличена.

Вместо по осем часа, както бе досега, за по- голямата част от живеещите в Перник, ще се подава вода по седем часа в денонощието.

В централната част на град Перник и в кварталите "Изток", "Мошино" и "Тева" водата ще се пуска в 15 часа и ще се спира в 22 часа.

Със същия график са град Батановци, селата Люлин, Мещица, Витановци, Кладница, Драгичево, Рударци и луксозното селище "Делта Хил".

В селата Големо Бучино, Дивотино, в квартал "Кало" в село Рударци, в пернишките квартали "Църква", "Могиличе", "Ралица" и в района на Профилакториума вода ще има от 16 до 23 часа.

По шест часа - от 17 до 23 часа, вода ще имат жителите на махала "Шевърляк" в пернишкия квартал "Калкас", а по пет часа - живеещите в блоковете в квартал "Бела вода" и в селата Богданов дол, Черна гора, Ярджиловци и Лесковец, като водоподаването в тях ще бъде от 17 до 22 часа.

Днес по график община Перник ще раздава минерална вода в кварталите "Варош", "Драгановец" , "Клепало" и в центъра на града.