40-годишният машинист от Дупница Бисер Георгиев, който вчера пострада в катастрофата със снегорина, е починал, информира БНР.

Ръководителят на район Дупница към Локомотивно депо - София Теменужка Благоева заяви, че всички 211 работници и служители от депото в Дупница имат застраховка живот.

Тя поясни още, че Бисер Георгиев и неговия помощник Бисер Симеонов са тръгнали от депото в Дупница в посока гара Подуяне в 22.20 часа на 14-и февруари. Спазени са били всички изисквания за 36-часова почивка преди дежурството им.

Припомняме, вчера сутринта снегорин беше пометен от товарен влак на прелеза на ул. „Летоструй" в кв. Левски в столицата. Шофьорът на снегорина почина на път за болницата.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще изпрати днес писмо до министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, с което да поиска съвместна проверка на състоянието на всички жп прелези на територията на столицата.

Фандъкова настоява още експертите на общината и министерството да проверят изправността на съоръженията и на инфраструктурата, както и да набележат допълнителни мерки с цел недопускане на инциденти.