На 61-годишна възраст е починала известната журналистка Силва Зурлева, съобщава БНР.

Смъртта я е застигнала в дома ѝ в благоевградското с. Ковачевица.

Сигнал до Спешния център е подаден в 9:50 часа тази сутрин. На място оглед прави и екип от полицията.

Не е ясно още каква е причината за смъртта - дали падане по стълбите или предшестващ инфаркт. Знае се само, че става въпрос за нещастен случай.

Зурлева бе дълги години директор на Нова телевизия. 

Родена е на 26 февруари 1958 г. в Кюстендил. Завършила е СУ "Св. Климент Охридски" със специалност българска филология и новогръцки език и литература.

Била е преводач на художествена литература, пише рецензии за новоиздадени книги от балкански автори. Работи като редактор последователно в БНТ и София прес, става кореспондент на гръцки вестници и списания.

През 1992 година започва дейност в консултантския бизнес - чужди инвестиции и приватизационни сделки. Работи по проектите на Делта, Никас, Гудис, Кока-Кола, Плевенски цимент и др. Нейно е рекламното послание "Делта - връх на сладоледа. Първо в София, а после и в други градове".

От 10 май 1999 г. е управител на медийната групировка "Антена България", а от март 2001 г. - председател на Съвета на директорите на Нова телевизия. От 2009 е член на Управителния съвет. Напуска телевизията на 8 май 2019 г.