На 27 септември 2009 г. на Черни Връх, Витоша ще се проведе първата акция от проект за солидарен туризъм, финансиран от Столична община.

Целта на акцията е група доброволци да изкачат до Черни Връх техен връстник с физически увреждания с помощта на професионално устройство за транспорт на хора с физически увреждания.

Началото на акцията е 10:00 часа в неделя, а срещата е пред хижа Алеко.

След спечелен конкурс по програма „Европейски проекти и развитие на гражданското общество" към Столична община, от юли 2009 Фондация "ЗАЕДНО - общуване за подкрепа и развитие" стартира проект за въвеждане на успешна европейска практика за позитивна интеграция на хора с физически увреждания - солидарен туризъм.

В рамките на проекта ще бъдат реализирани пет експедиции на Витоша в периода септември - ноември 2009, двудневен семинар на тема „Солидарната общност на София" (14-15 октомври 2009), виртуална кампания за популяризация и интернет Портал - www.za-sofia.com.

Всички, които желаят да подкрепят инициативата като доброволци, преки участници или партньори в дейностите, могат да го направят на:
Телефон: 0887 00 29 64; Skype: zaedno.net; Е-mail: zaedno@zaedno.net, Web: www.zaedno.net