Полицейска акция в пика на трафика от гастербайтери към Западна Европа през България.

Огромни опашки на границата с Турция

Огромни опашки на границата с Турция

Преминаването през "Капитан Андреево" в посока България отнема от 6 часа до 8 часа

Полицията проверява на границата за винетки, а чакането на пункта "Капитан Андреево" за влизане в България продължава часове, съобщават БНР и Нова телевизия.

Телевизията уточнява, че акцията на полицията се провежда до последната бензиностанция по пътя към Турция, за да може, ако бъде установен шофьор без винетка, той да си купи преди да продължи пътя си. Според БНР акцията на Пътна полиция е на магистрала "Марица", близо до границата.

Установени са десетки нарушения. Само едно от тях обаче е свързано с винетка, че стикерът не е бил залепен за стъклото. Шофьорът се размина само с фиш.

Преминаването през граничния пункт "Капитан Андреево" е затруднено, където през изминалото денонощие са преминали близо 8 хиляди автомобила от Турция. Пунктът работи с пълен капацитет. На турския пункт "Капъкуле" има струпване на превозни средства и за влизане на наша територия се изчаква около осем часа.

Движението е натоварено за влизащи от Турция автомобили. Има струпвания и колони от превозни средства на турския пункт "Капъкуле" заради гастербайтерите, които се прибират към Западна Европа.

Подобна беше ситуацията и вчера. Очаква се в понеделник трафикът да се облекчи.