Засилено бе полицейското присъствие в централната градска част на столицата и особено в района около Националния стадион „Васил Левски" преди и по време на футболната среща Левски - ЦСКА, завършила с победа за "червените", съобщиха от МВР.

Футболни фенове след мача между „Левски” и ЦСКА чупиха тролейбус и два автобуса. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от Центъра за градска мобилност към Столична община.

В тролейбус от линия 1 при тръгване от квартал „Левски Г” футболни фенове слизат между квартал „Левски Г” и спирка ул. „Гурко”, в резултат тролеят остава със счупен фазер на предна гума и счупен фазер на предния мост.

Пострадали са и два автобуса от 72-ра линия. Единият автобус е бил нападнат от футболните фенове на Орлов мост в посока „Плиска”, а другият на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” на спирка Шести септември в посока Западен парк.

Двата автобуса не са пострадали сериозно, имат счупени стъкла и таван. Щетитие са докладвани в СДВР.

Задържани са общо 11 души, основно младежи. Двама са отведени в РУП за притежаване на наркотични вещества; у останалите деветима са открити различни пиротехнически средства. От един от тях са иззети 8 пиратки, други двама пренасяли 48 пиротехнически изделия, укрити в кашон с вафли.

В тази група е и жена, опитала да внесе на стадиона пиратки, укрити в горната част на бельото си. Преди старта на срещата 53-ма посетители са върнати заради употреба на алкохол. Всичките 11-ма са отведени в Първо РУП, наложена им мярка задържане до 24 часа.

За различните нарушения и прояви предстои да им бъдат съставени актове. През второто полувреме двама полицейски служители леко са пострадали, счупена е седалка. Към групата униформени на стадиона е била хвърлена пиратка.

Още двама са били задържани по време на мача: един - с пиратка , вторият - за хулиганска проява.

240 униформени полицаи от различни поделения на МВР се грижеха за реда на стадиона. Мерките за сигурност продължиха и след края на срещата.