Посланик Нанси Макълдауни и служители на Посолството на САЩ ще участват в почистване, поправка и боядисване на 30 пейки в Южния парк днес, в чест на Деня на доброволчеството. За втори път Aмериканското посолство участва в тази инициатива като добър съсед и член на общността, съобщават от пресцентъра на Посолството на САЩ у нас.

Да помагаш доброволно е част от американската традиция и американската общност в България иска да сподели тази традиция със своите съседи. През последните две години гражданите и бизнесът в България се присъединиха към нашата инициатива в парка, затова очакваме с нетърпение отново да дадем своя принос тази година.

В 9,00 ч. на една от детските площадки в Южния парк доброволците от Американското посолство ще започнат почистването като много от тях, включително посланик Макълдауни, ще бъдат със семействата си и приятели. Доброволците ще боядисват и поправят пейките със средства, дарени от служителите на Американското посолство, и ще чистят боклука.

Посланик Макълдауни ще направи кратко обръщение и ще отговори на въпроси на медиите в 10,00 ч. 

След това тя ще се отправи към Зоологическата градина, за да присъства на организираното от Американската търговска камара доброволческо събитие там.