Бoрбата с пожари в страната продължи и днес.

Пожар затвори днес пътя между Благоевград и Дупница, съобщи bTV. Две пожарни са били изпратени на мястото.

Пожарът е бил в района на село Усойка. Най-сериозна е била ситуацията в боровата гора над село Фролош. Вероятната причина е изхвърлен фас.

Припомняме, че по-рано днес, военни от 24-а авиационна база - Крумово с вертолет "Кугар" се включиха в дейностите за овладяването на пожара в района на Мусаленската пътека под хижа Ястребец в Рила планина. Това съобщиха Министерство на отбраната.

Вертолетът е излетял от авиобазата в 17.10 ч. Екипажът има за задача да направи оглед на планинския район, обхванат от огъня.

До 15 август висок риск от пожари в цялата страна
Обновена

До 15 август висок риск от пожари в цялата страна

След серията пожари, които взеха и жертви

Военнослужещите ще помогнат за овладяването на огнената стихия с обливане на терена с вода посредством системата за пожарогасене "bambi bucket", с която е снабден той.

Екипажът участва в действията за гасенето на пожара в Рила планина по молба на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и по разпореждане на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Вероятната причина отново е небрежност.

Припомняме, че миналата седмица властите предупредиха за повишен риск от пожари до 15 август и призоваха гражданите да бъдат по-внимателни. Забранено бе паленето на стърнища при земеделски работи.