Парламентът да излезе с декларация срещу преиздадените антисемитски книги на Волен Сидеров.

Това поиска днес Български хелзинкски комитет /БХК/ в писмо до председателя на Народното събрание, цитирано от kafene.net

В края на 2010 година са преиздадени две книги на Сидеров - "Бумерангът на злото" и "Властта на Мамона".

В писмо, подписано от председателя на БХК Красимир Кънев, се подчертава, че те са образци на антисемитска пропаганда, недопустима в съвременните европейски общества.

Внушението на двете публикации е, че евреите са грабители на християнските народи, световни поробители, убийци на православните християнски народи, богоборци и съюзници на дявола, цитират написаното от БХК.

Волен Сидеров нарича холокоста "сюжет" и го представя като лъжа, изфабрикувана от американците, които са управлявани от еврейския капитал.

Преиздаването на крайно антисемитските и подстрекателски книги "Бумерангът на злото" и "Властта на Мамона" от народен представител и председател на парламентарна група е грозно петно върху българския парламент, което той не бива да отмине с мълчание, се казва в писмото на БХК.

В него Цецка Цачева е подканена да внесе предложение Народното събрание да излезе със специална декларация относно антисемитските публикации на Сидеров.