Държавната агенция за закрила на детето ще отбележи Международния ден на детето с празничен концерт и откриване на изложба с експонати от Националния конкурс за плакат на тема "Щастливи заедно", в който взеха участие училищата по изкуствата в страната.

Празненството ще се състои днес, 10:30 часа, на амфитеатралната сцена (клуб "Кабана"), в градинката на Националения дворец на културата. То ще премине под патронажа на вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова.

Непосредствено преди празничния концерт председателят на Държавната агенция за закрила на детето Елеонора Лилова ще открие изложбата от конкурсната надпревара за плакат. Творбите ще бъдат монтирани върху 28 пана, разположени на 14 постамента, в непосредствена близост до амфитеатралната сцена.

След награждаването на изявилите се млади творци е подготвена и празнична програма, представена от деца в столични училища и детски градини. След изявата на децата е отделено време за игри и приключения, подготвени от аниматори специално за събитието. Игрите са подбрани по начин, по който участие могат да вземат всички присъстващи деца на събитието, както и техните родители.