Държавата трябва да спре да се изтегля от малките общини и много по-активно да подкрепя усилията на местните власти да съхранят и модернизират местните училища и лечебни центрове. Това заяви президентът Румен Радев днес на среща в Трекляно с кмета Радко Петрунов и с представители на общинския съвет.

Държавният глава участва в откриването на учебната година в Основно училище "Св. Климент Охридски" . Президентската институция дари на училището компютри, с които беше оборудван модерен кабинет по информатика. Училището получи дарение от телевизори, ученически чинове и пособия от страна на столични училища, БАН и издателства.

Общините нямали нужда от криза

Общините нямали нужда от криза

Според кмета на Враца протестиращите нямали представителност

Държавният глава открои перспективата за разкриването на нов гранично-пропускателен пункт, който да свърже Трекляно с Босилеград и да насърчи икономическия, инвестиционния, а и образователния обмен.

Представителите на общинското ръководство призоваха за по-активна подкрепа от страна на държавата за поддържането на транспортната инфраструктура и водоснабдяването. Като проблем пред местните земеделски производители беше откроена практиката на наемане на ниви от външни за общината лица за получаване на субсидии, които остават необработваеми.

С допълнителни 4 млн. лева общините развиват образованието

С допълнителни 4 млн. лева общините развиват образованието

Средствата ще бъдат отпуснати за няколко национални програми