Президентът Георги Първанов ще посети Дома за деца, лишени от родителска грижа "Надежда" в Русе, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Целта на посещението е той да се запознае на място с условията за отглеждане и възпитание на децата в дома, 12 които са настанени там от дома в Могилино, съобщи БТВ.

На 9 март в Русе, по инициатива и с участието на президента Първанов се проведе среща, на която бяха обсъдени конкретни мерки за повишаване на закрилата на децата в неравностойно положение и условията на тяхното отглеждане.

В частност бяха набелязани действия, свързани с решаване на проблемите на децата в дома в Могилино.

Към момента 27 деца и младежи от този дом са настанени в други специализирани институции, като 12 от тях са в дом "Надежда".

В продължение на постоянния си ангажимент към съдбата на децата в неравностойно положение, президентът Първанов следи изпълнението на набелязаните мерки в Плана на институциите, неправителствените организации и бизнеса, произтичащи от срещата в Русе.

Програмата на президента Първанов в Русе включва също участие в поставянето и освещаването на кръста на новостроящия се храм "Всех Святих" в града.