Днес ще продължи издирването на падналите в р. Дюлинска. Припомняме каруца с трима възрастни и едно дете падна в реката край Бяла, област Варна.

Издирването вчера продължи докато има видимост. Тримата са все още в неизвестност. Прогнозите за момента не са много добри, съобщиха за news.bg от Гражданска защита.

Не е приключила и евакуацията на блокираните на Златните мостове. 17 деца и 4-ма възрастни са блокирани в автомобилите си в местността в Националния парк Витоша. Там има възможност операцията да продължи и в късните часове на нощта.

Всички хора от закъсалите автомобили по пътя Монтана-Лом са евакуирани, съобщи директорът на "Гражданска защита" в Монтана Николай Пенчев, цитиран от БНР.

Той заяви, че никой няма да нощува в колата си по засипаното с преспи шосе. Повечето автомобили са изтеглени с техника на "Гражданска защита" и на общините.

Някои коли са изоставени по трасето, но пътниците от тях са евакуирани с верижни машини.

Пътят Монтана-Лом остава затворен, разчистването му ще продължи и през нощта.

От Гражданска защита отново призоваха да не се предприемат пътувания, освен ако не са от изключителна важност. Екипите на Гражданска защита са в готовност и работят на денонощен режим.