След изключването на членове на Националния изпълнителен съвет на Съюза на демократичните сили, днес от младежката структура на партията съобщиха за отстраняването на председателя на Контролния съвет на СДС Златослав Златанов заедно с цялата структура на СДС-Елин Пелин.

"Продължава изчегъртването на опозицията в СДС. След като в рамките на два месеца бяха отстранени четири от силните областни структури на партията - Бургас, Сливен, Кюстендил и Разград, днес става ясно, че е започнало "самоизключването" на общински организации", заявяват от МСДС.

Председателят на СДС категорично против напускане на коалицията с ГЕРБ

Председателят на СДС категорично против напускане на коалицията с ГЕРБ

"Ще бъдем в тази коалиция, защото нам е нашето място"

От младежката структура на Съюза на демократичните сили коментират, че е очаквано желанието да бъде отстранен Златанов, който по време на заседание на Националния съвет на СДС в Карлово през миналата седмица защитил решение на Контролния съвет на партията за възстановяването на изключените области и определил действията на главния секретар на СДС Илия Лазаров като противоуставни и скандални.

Заедно със Златанов и СДС-Елин Пелин били "самоизключени" почти всички общински организации на Съюза на демократичните сили в Софийска област - с изключение на СДС-Своге и СДС-Самоков.

Румен Христов зове коалицията да се събуди от еуфорията си от властта

Румен Христов зове коалицията да се събуди от еуфорията си от властта

Христов на вижда потенциал и воля правителството да се справи с кризата

През последните дни станало ясно също, че са отстранени общинските организации в Благоевградска област СДС-Хаджидимово и СДС-Гърмен. И в двете общини партията има по трима представители в общинските съвети, както и кмет на село Огняново. Всички те са били уведомени от областния лидер на СДС-Благоевград, че са се "самоизключили" за неплатен членски внос.

"Подобно разчистване на опозиция се очаква и в област Стара Загора, където областният лидер на СДС Николай Александров е нарочил опозиционната общинска структура в Гурково. Към нея областният шеф има мераци от няколко години, заради апетитен офис в центъра на града, който е последната собственост на СДС като цяло. Александров дори преди три години се е опитал да продаде офиса, но съпротива на местната структура и регионалния представител за Югоизточен регион (също "самоизключен" в момента) е спряла продажбата", посочват още от МСДС.