Районна прокуратура - Дупница е против гаранцията на Кольо Илиев.

В съдебно заседание на 10 февруари 2020 г. Районният съд в гр. Дупница е оставил без уважение искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на обвиняемия. Вместо това му е била определена гаранция в пари в размер на 10 000 лева.

Отмениха паричната гаранция за шефа на фирмата, подпалила виадукта на АМ "Струма"

Отмениха паричната гаранция за шефа на фирмата, подпалила виадукта на АМ "Струма"

Остава в сила забраната му да напуска страната

Припомняме, че срещу шефа на "Феникс ресурс" са повдигнати две обвинения - за причиняване на немаловажни вреди за околната среда при управление на отпадъци не по установения ред, за което може да получи от 1 до 5 години затвор и глоба от 5 до 30 000 лева, както и за запалване по непредпазливост на чужд имот, при което са последвали значителни вреди, с предвидено наказание "лишаване от свобода" до 5 години.

Районна прокуратура - Дупница е внесла в съда и допълнителни четири тома, съдържащи доказателства в подкрепа на направеното искане. То ще бъде разгледано от Окръжен съд - Кюстендил на 17 февруари 2020 г.

Припомняме, Кольо Илиев беше обвинен за пожара под виадукта на магистрала "Струма" през август миналата година. Той е със забрана да напуска страната. 

РИОСВ-Перник направи неуспешен опит да връчи предписание за затваряне на депото за отпадъци на "Феникс"-Дупница.

След като бе издирван 3 денонощия Кольо Илиев се предаде сам в полицията.