С две обвинения и гаранция от 5 000 лв. се сдоби собственикът на пункта за вторични суровини, който изгоря под виадукта на магистрала "Струма" в Дупница.

Прокуратурата е повдигнала две обвинения на управителя на фирмата, обясни на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от БНР.

Кольо Илиев е обвинен за увреждане на околната среда и за безстопанственост и неосъществен контрол, довели до пожара, съобщиха от Окръжната прокуратура в Кюстендил. Ако обвинението бъде доказано, санкцията предвидена по закон е от 2 до 8 години затвор.

АПИ подава сигнал в прокуратурата срещу собственика на сметището заради пожара край Дупница

АПИ подава сигнал в прокуратурата срещу собственика на сметището заради пожара край Дупница

Магистрала "Струма" остава затворена

Припомняме, голям пожар в пункта доведе до увреждането на самото съоръжение, вследствие на което магистралата беше затворена. На 14 август Пътната агенция внесе сигнал в Районна прокуратура - Дупница срещу собственика на пламналия цех за преработка и изкупуване на вторични суровини, чийто складирани отпадъци предизвикаха пожара. След това от АПИ съобщиха, че ще проверяват и други сметища под мостове заради пожара край Дупница.

В момента трафикът минава по стария път и още първия ден предизвика няколко катастрофи.

Очаква се магистралата да остане затворена поне 2-3 седмици, тъй като високата температура сериозно е увредила съоръжението.