Агенция "Пътна инфраструктура" внася сигнал в прокуратурата срещу собственика на предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини, чийто складирани отпадъци предизвикаха пожар в близост до АМ "Струма" край Дупница, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Магистралата остава затворена в двете посоки.

Трафикът се пренасочва по обходен маршрут от п. в. "Дупница" по път I-1 (E-79) до п. в. "Бобошево" на АМ "Струма" и обратно.

Предстои да бъде направен обстоен оглед на надлеза, който беше обхванат от пожара на сметището. Ще бъдат обследвани стълбовете на съоръжението, ригели, фуги, греди и лагери.

Затвориха магистрала "Струма" заради нов горски пожар над Дупница

Затвориха магистрала "Струма" заради нов горски пожар над Дупница

Към момента няма данни за изгоряла дървесина

Очаква се първоначалният анализ ще бъде готов до края на деня. Въз основа на него ще се реши дали преминаването по съоръжението остава ограничено и какви ремонти ще трябва да се направят за безопасното преминаване по моста в района на пожара.

От АПИ поясняват, че след като стане ясно какви мерки трябва да се изпълнят, ще предявят иск към собственика на предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини, направил нерегламентираното сметище и предизвикало пожара.