Движението по моста при 62-ри км на АМ "Струма" край Дупница, където вчера избухна пожар, ще бъде ограничено и през следващите дни.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщават, че днес е бил извършен оглед на съоръжението. Експертите са констатирали, че части от моста и двете платна са силно засегнати от пожара и за да се осигури безопасността на движение, е задължително трафикът в участъка да бъде спрян.

Преди да започнат спешните възстановителни дейности трябва да се направи оценка на състоянието на моста и допълнителни проучвания с цел поетапното възстановяване на движението, е становището на специалистите.

АПИ подава сигнал в прокуратурата срещу собственика на сметището заради пожара край Дупница

АПИ подава сигнал в прокуратурата срещу собственика на сметището заради пожара край Дупница

Магистрала "Струма" остава затворена

Преминаването в участъка от АМ "Струма" между п. в. "Дупница" и п. в. "Бобошево" остава ограничено в двете посоки. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут от п. в. "Дупница" по път I-1 (E-79) до п. в. "Бобошево" на АМ "Струма" и обратно.

От АПИ съобщават, че на директорите на областните пътни управления в страната е наредено до 23 август да извършат обход на всички съоръжения за наличие на нерегламентирано използване на пространството под тях.

Припомняме, по-рано днес Пътната агенция внесе сигнал в Районна прокуратура - Дупница срещу собственика на пламналия цех за преработка и изкупуване на вторични суровини, чийто складирани отпадъци предизвикаха пожара.

Затвориха магистрала "Струма" заради нов горски пожар над Дупница

Затвориха магистрала "Струма" заради нов горски пожар над Дупница

Към момента няма данни за изгоряла дървесина