Десетки протестиращи се събраха пред сградата на посолството на Германия в София. Участниците в демонстрацията носят лозунги и развяват българския, и европейския флаг. Тъпани, барабани и свирки огласят шествието. Масово затваряне на очи пред германското посолство - така се нарича една протестна акция, която млади хора организират днес в София. Целта им да призоват Германия да заеме ясна позиция за случващото се в България, съобщи Дойче Веле.

В своя призив те казват още: "Искаме да знаем как се съвместяват претенциите за върховенство на закона, които съпътстват всяка европейска директива към България, с широко затворените очи на европейския политически елит за техните "партньори" от ГЕРБ".

Същевременно в другия край на София антиправителствените протести продължават. Остават блокирани трите кръстовища в столицата.

Исканията остават същите - оставка на правителството и на главния прокурор.

Протестно автошествие по "Тракия"

Протестно автошествие по "Тракия"

Автошествието съвпадна с временното затваряне на тунела "Траянови врата"

Организаторите призовават германските политически лидери да поставят въпроса за корупцията в България и да вземат отношение както към настоящите протести, така и към такива публични фигури като Бойко Борисов, Иван Гешев, Делян Пеевски и Ахмед Доган.Има полиция и жандармерия. Протесиращите скандират "Оставка".