Окръжна прокуратура - Видин разпореди да бъде извършена проверка по информация за злоупотреби в училището в село Рабиша, община Белоградчик, съобщиха от държавното обвинение.

В журналистически репортаж са оповестени данни за различни злоупотреби, свързани с дейността на Основно училище "Васил Евстатиев Априлов". Съобщава се, че по документи в училището се обучават 28 ученици на различна възраст. За издръжката на учебното заведение община Белоградчик предоставя около 50 хиляди лева годишно, като е осигурен и училищен автобус. Средства за изплащане на заплати на учителите и на помощния персонал, около 15 души, се изплащат от държавния бюджет. Всички работещи в училището получават заплати, като са създадени условия за пълноценното функциониране на учебното заведение. Според репортажа, обаче, в действителност занятия не се провеждат, в училището не се обучават деца и осигуреният за тях автобус не пътува. Освен това в ежедневно работещия ученически стол не се хранят деца.

Служители на ТЕЛК-Видин замесени в корупционна схема

Служители на ТЕЛК-Видин замесени в корупционна схема

Те издавали фалшиви ТЕЛК решения срещу заплащане

Министерството на образованието и науката е предприело проверка, която към момента не е приключила.

Окръжната прокуратура възлага на полицията извършване на проверка за наличие на данни за престъпления по служба, присвояване, документно или друго престъпление.

Одит на МОН откри сериозни финансови злоупотреби

Одит на МОН откри сериозни финансови злоупотреби

Просветният министър ще разкрие подробностите утре