Продължава напрежението между родителите и новото ръководство на пловдивската детска градина "Мир", съобщиха от БНТ.

Днес недоволни майки и бащи отидоха на сесията на местния парламент, за да поставят пред управляващите проблемите си. От общинското ръководство заявиха, че текат проверки в градината.

Припомняме, че преди 3 месеца бе направена проверка от общината за установяване дали 5-годишно дете е наказвано системно от помощник-възпитател в детска градина. Проверката бе направена след оплакване на едно семействата, което е подало жалба, че детето им е било системно наказвано да мие тоалетни.

Проверяват детска градина в Пловдив за системно наказване на дете от възпитателка

Проверяват детска градина в Пловдив за системно наказване на дете от възпитателка

Родителите от групата обвиняват директора в натиск върху персонала

По-късно обвинената възпитателка Стефка Табакова категорично заяви, че не е използвала подобни методи за наказание на момченцето.

Напрежението в детска градина "Мир" в Пловдив продължава вече трети месец. До него се стигна след наказание на възпитателка. Родителите застанаха зад нея и обвиниха новото ръководство на градината.

Елена Генева, родител: Продължава напрежението със сигурност. То ще бъде такова докато г-жа Джаникян е на поста директор. С институциите работим много, но диалог между нас и г-жа Джаникян няма.

Пред кмета на Пловдив и отговарящия за образованието му заместник недоволните родителите заявиха, че от персонала на градината се страхуват да не загубят работата си, ако подкрепят протеста им.

Наталия Пенчева, родител: Взимам си децата, аз имам две деца, значи се срещам с 4 госпожи и 2 лели най-малко, и по коридорите се срещам с други лели, те просто не се усмихват като преди, не се чувстват според мен добре.

Според общинското ръководство между персонала и ръководството проблемите вече са изчистени. Продължават обаче проверките в градината и до дни ще бъдат връчени административни наказания. На директорката е разпоредено да подобри комуникацията и с родителите на децата.

Стефан Стоянов, заместник-кмет на Пловдив: Очевидно е, че това не се случва. Ще използваме целия ресурс на администрацията, за да решим проблема. Основен приоритет със сигурност е спокойствието в детската градина и отглеждането на децата.

Директорката на градината не присъстваше на срещата в общинския съвет днес. Кметът Здравко Димитров обеща пред родителите в най-скоро време да събере при него всички заинтересовани страни, за да се нормализира възпитателния процеса в детската градина.