Перник РИОСВ вдига забраната за работа на котлите на ТЕЦ-а. Това е с цел възстановяване на топлоподаването, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

Утре в 8 ч сутринта експерти на РИОСВ ще премахнат поставените пломби към генераторите, за да може да бъде възстановено подаването на гориво.

Перник: ден четвърти без топла вода

Перник: ден четвърти без топла вода

От "ТЕЦ-Република" са категорични, че осигуряването на топла вода за хората зависи от РИОСВ

За да се гарантира, че няма да бъде използван неразрешен вид гориво в предприятието ще бъдат изпратени служители на РИОСВ за 24-часово наблюдение на подаваното на гориво към парогенераторите.

Припомняме, че принудителната мярка беше наложена на 05.09. 2019 г. заради установено използване на неразрешен вид гориво - биомаса в нарушение на издаденото Комплексно разрешително на дружеството.

20 000 абонати на топлоснабдителното дружество останаха за дни без топла вода.

На 09.09.2019 г. РИОСВ Перник издаде предписания на оператора в срок до 13.09.2019 г. да бъдат отстранени от площадката на предприятието всички налични горива, които не са разрешени в действащото Комплексно разрешително.

Съдът отмени спирането на генераторите на ТЕЦ-Перник
Обновена

Съдът отмени спирането на генераторите на ТЕЦ-Перник

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване

Предписанието беше издадено, след като проверка на РИОСВ-Перник установи наличието на бали слама на площадката на ТЕЦ-а в количество над 90 тона. След уведомление от дружеството, че предписанията са изпълнени днес експерти на РИОСВ-Перник извършиха проверка, която установи, че площадката е изчистена и на нея не се съхранява слама.

Административният съд в Перник постанови вчера да бъде спряно предварителното изпълнение на заповедта за спиране на дейността на двата основни парогенератора на ТЕЦ "Република".