"Честито Рождество Христово, Нека светлината на днешния празник донесе здраве, топлина, надежда и вяра във всяко българско семейство", написа президентът Римен Радев в своя "Фейсбук".

Той пожела "да бъдем единни в усилията си да съхраним духовността, призвана да съгражда и води напред народа ни".

Радев: Всяко дете трябва да получи най-добро лечение

Радев: Всяко дете трябва да получи най-добро лечение

Независимо от възможностите на здравната система, подчерта държавният глава

Премиерът Бойко Борисов също поздрави с "Честито Рождество Христово! Днес е един от най-големите християнски празници, изпълнен винаги с надежда за по - добри и светли дни".

По думите му, "това са моментите със семейството, срещите с приятели, споделянето, детските усмивки. Тази година е необичайна. Сега най-силно оценяваме възможността да видим близките си и приятелите си здрави. Много са нещата, които доскоро смятахме за даденост, а днес виждаме колко са значими".

"Да можем да споделим празника с любимите си хора - ще е най-големият подарък. След такава тежка година, си даваме сметка кои са най-съществените неща. Време е да сме състрадателни и смирени, да сме добри, да сме по-човечни. Бъдете живи и здрави - това наистина е най-важното. С Божията помощ и с работа ще излезем от тази пандемия и ще превъзмогнем кризата", обясни Борисов в своя "Фейсбук".

Докладваха на Борисов готовност за старт на ваксинацията

Докладваха на Борисов готовност за старт на ваксинацията

По думите на премиера мерките са изпълнили това, което са целяли