Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователно писмо до федералния президент на Република Австрия Александер Ван дер Белен по повод нападението във Виена.

"Убеден съм, че нашите общества ще дадат категоричен отговор на подобни посегателства и ще консолидират силите си в борбата срещу тероризма", заявява в писмото си Румен Радев.

Човешкият живот е подложен на жестоко унищожение и подло терористично посегателство, когато са брутално атакувани устоите на демократичната държавна традиция и правовия ред, добави президентът.

България осъди варварските нападения във Виена

България осъди варварските нападения във Виена

Подобни злодеяния предизвикват само гняв и отвращение сред българските граждани

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева също изпрати съболезнователно писмо.

Тя изразява своите и на българските народни представители искрени съболезнования към семействата и близките на загиналите, както и към всички пострадали от терористичните нападения граждани.

"Народното събрание на Република България и българското общество решително осъждат всяка форма на тероризъм. Не може и не бива да съществуват оправдания за подобни кръвопролития в нашия общ европейски дом", заявява председателят на българския парламент. Цвета Караянчева изразява съпричастност с народа на Австрия и потвърждава твърдия ангажимент на България в борбата на международната общност срещу всички прояви на тероризъм.