Патриотичният фронт (ПФ) разделен по позицията си за бъдещето на председателката на парламентарната комисия по култура Полина Карастоянова.
Припомняме, днес съпредседателят на фронта и лидер на НФСБ Валери Симеонов обяви, че свалят доверието си от Карастоянова, а причината е, че е гласувала за промените, отнасящи се за казаните за ракия.

Патриотите гонят Полина Карастоянова от групата си

Патриотите гонят Полина Карастоянова от групата си

Заради гласуването й в подкрепа на рестрикциите над казаните за ракия

Колегите няма да подкрепят това предложение”, отсече пред журналисти в парламента другият съпредседател на фронта и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов и обясни причината: „Съединението прави силата, не разединението”.

Каракачанов дори изрази надежда от НФСБ да преосмислят решението си до заседанието на парламентарната група.

„Не виждам, който и да било от колегите в ПГ, да има провинение, заради което да бъде наказан с най-тежкото наказание – изключване от групата”, загатна патриотът. Той напомни още, че за такова изключване са необходими гласовете на три четвърти от депутатите на фронта.

„Много хора абсолютно превратно говорят, че това е удар срещу хората, които варят ракия. Това не е вярно. Става въпрос за казани над 100 литра. Един гражданин, който си прави 20, 30, 40 литра ракия, не го касае. Касае хората, които произвеждат тонове алкохол, който продават, без да плащат нищо”, коментира ракията все пак Каракачанов.

На въпрос дали ракията може да разбие ПФ, той реши да отговори като историк: „На времето, когато византийците са обсаждали българските крепости, някои от тях падат. И един от гръцките автори пише така „Българите се бият до край, предават се, когато виното вкисне или свърши”. Така че виното винаги е било важен фактор в българското битие”.