Патриотите искат да изключат на Полина Карастоянова от Парламентарната група  на Патриотичния фронт. Причината е вота й за промените, отнасящи се казаните за ракия, стана ясно от брифинг на Валери Симеонов в НС.
Карастоянова не го уведомила за подкрепата за спорните промени.

„Сваляме политическото доверие от Полина Карастоянова”, подчерта Симеонов.

Припомняме, депутатът от ПФ Полина Карастоянова е председател на комисията по култура и медии, както и член на комисията по икономическа политика и туризъм.

Патриотичният фронт внася промени в Закона за акцизите и данъчните складове, които да снемат общественото напрежение. Предложенията връщат старото положение за варене на ракия.

Валери Симеонов обяви, че патриотите искат отмяна на драконовските мерки, с които се въвежда акциз за варенето на ракия от малките казани. Това е промяна, която предизвиква масово недоволство и към настоящия момент, аргументира се той.

Това било и посегателство върху традиционен поминък и традиция, която сплотявала български дух.
Селският казан се е превърнал с векове в българската Агора, в българския форум, в място, където се обсъждат и решават не само местните, но и националните и световни проблеми, пошегува се Симеонов.

Според  Валери Симеонов с приетите преди време промени се посяга на традиционното производство на алкохолни напитки за лична употреба.

Патриотът се притеснява, че промените няма да доведат до желание ефект и браншът ще влезе в сивия сектор. Отваряла се и врата за административен произвол, по думите на Симеонов. Промените освен това били и лобистки.