Дружеството по оползотворяване на отпадъци от стари коли Екобулкар отчете, че в рамките на столичната кампанията за почистване на София са събрали над 170 стари автомобили, съобщиха от Екобулкар, цитирани от Money.bg.

Това е с над 70% повече в сравнение с периода на извън ежедневната дейност на дружеството.

Акцията на Столична община „Чисти с мен" се проведе от 7 до 18 април т.г. Екобулкар се включи активно в инициативата, като призова столичани да се освободят от негодните за употреба коли и с това да допринесат за по-чиста и приветлива околна среда.

За целта бяха разпространени 500 000 информационни листовки и обявени специални телефони за връзка със служители на дружеството.

За старите коли столичани получаваха между 280 и 380 лева. Експертите на Екобулкар извършваха и задължителната дерегистрация в КАТ на остарялото МПС.

За допълнителна мотивация дружеството организира и томбола, като раздаде много предметни награди. Голямата награда - система за домашно кино, получи 56 годишният столичанин Пламен Иванов Кръстев.

Екобулкар стимулира останалите участници в акцията с множество предметни награди и рекламни аксесоари на фирмата.

От дружеството определят кампанията като успешна и отбелязват, че публично - частното партньорство с общината е един ефективен модел на сътрудничество, работещ механизъм по отношение на организиране и координиране на съвместни инициативи.