Официалната версия на благоевградската полиция за катастрофата с автомобил от кортежа на премиера Сергей Станишев, която стана на 24 юни край Симитли, се разминава със свидетелските показания на други участници в произшествието.

Това заявиха от ГЕРБ - Благоевград на пресконференция, на която бе поканен и соченият за главен виновник за катастрофата - 25-годишният жител на Сандански Георги Дойкин, управлявал автомобила с марка "Сеат".

По думите на областния лидер на ГЕРБ и председател на местния парламент Костадин Хаджигаев в офиса и електронната поща на партията в последните дни са постъпили множество сигнали от участници, пострадали и очевидци на катастрофата, което е провокирало представителите на ГЕРБ да вземат становище по случая и да съдействат истината да излезе наяве.

25-годишният Георги Дойкин разказа пред медиите неговата версия за инцидента: "Пътувах от Благоевград за Сандански, движех се на около 4-5 метра зад ТИР с румънска регистрация с малко над 80 км/ч - скорост, разрешена за този участък, когато водачът на тежкотоварния камион внезапно наби спирачки и за да избегна удара, инстинктивно завих наляво. В насрещното движение "Форд Мондео", който по-късно се оказа автомобил от кортежа на министър-председателя Сергей Станишев, бе предприел изпреварване на "Фиат" и се блъсна в моя автомобил странично".

Информацията е на Дарик радио.