Обединителните усилия в Реформаторския блок могат и трябва да бъдат продължени. Това заяви Борислав Великов по време на среща на съвет на регионите на ПП "Българска нова демокрация" (БНД) в София.

Партията можела да бъде спойка в този процес, по мнението му. Формацията му отчете изборните успехи на местния вот.

Когато има единодействие се намират необходимите форми, отчете Великов.

Гости на събитието бяха Меглена Кунева и Радан Кънев.

Вицепремиерът Кунева и лидер на ДБГ подчерта нужната подкрепа за лидерите. Тя акцентира върху доброто сътрудничество с БНД.

Партията й пък щяла да настоява за повече пари за ин витро. Стъпка по стъпка ще направим това дълготрайна политика, категорична е Кунева. Със спокойствие и разбиране се постига единство, коментира още тя.

Вицепремиерът бе категорична, че БНД ще работи за единството на РБ. Кунева е убедена в успеха на коалицията на Реформаторския блок.

Където липсвал „тактът, за да зазвучи музиката на единството” се появявала БНД. За една година, по думите й, е постигната стабилност. Това, което ме притеснява е, че България и Европа не са достатъчно бързи, коментира Меглена Кунева. Тя иска БНД да се яви като ускорител на българската политика.  

Кунева отново поиска подкрепа за антикорупционния си закон. Лидерът на ДБГ поиска помощ от БНД в гражданската инициатива на младежите на партията й за закона. Кунева настоява България да стане нормална държава. Няма нещо, което стои между нас и успеха ни, категорична бе тя. Да бъдем откровени един с друг, настоя лидерът на ДБГ.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев също взе думата. РБ има някои сериозни недъзи, единият от тях е липсата на политически опит, призна той.

Без опит не могат да се случат нещата, каза Кънев. "Тъмносиният" лидер често се допитвал до Борислав Великов. Дори го попитал как днес да се облече и взел, че го послушал. БНД били голям помощник за единството на блока, каза още Радан Кънев. Ние много обичаме да разделяме и да цепим, сподели опита на десницата той. Затова сега се радвал от идеите за единство.

Кунева и Кънев не коментираха упреците на премиера Бойко Борисов по адрес на реформаторите.

Реформаторите трябва да се разберат помежду си, пречат ни техните "боричакания". Всички са ми мили, но не може непрекъснато да плашиш, че ще излезеш от управлението, заяви вчера министър-председателят пред БНТ.