Ресторантьори излязоха с остра позиция срещу служебния здравен министър Стойчо Кацаров. Повод за гневното им писмо са думите му, че "няма да допусне да са отворени кръчмите, а училища не". Според Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България, Кацаров отново чертае разделителни линии и заявяват, че той отново се е изплюл върху бранша им.

В момент, в който все пак стартираха някакви разговори с държавата за обединение около компромисни решения, които да позволят на бизнеса да работи сравнително нормално и да се обединим около мерки, които биха имали реален ефект в борбата с COVID-19, Кацаров отново напомни за себе си със създаването на разделителни линии в обществото, заявяват в позицията си те.

Няма натиск за третата доза, уверява Стойчо Кацаров

Няма натиск за третата доза, уверява Стойчо Кацаров

Третата доза няма да повиши броя на ваксиниралите се в страната

"Ние сме работодатели и предприемачи, които дават работа на стотици хиляди родители, чиито деца ходят на училище! За никого не е тайна, че се очаква повишаване на заболеваемостта след стартиране на учебната година. Но ние никога няма да призовем за затваряне на училищата, защото образованието на нашите деца е важно на първо място за самите тях и техните родители, а на следващо за държавата, нейната демография и икономика".

Те настояват за оставката на служебния здравен министър и са категорични, че учениците трябва да учат присъствено, а бизнесът трябва да работи.