Средата в туризма е силно конкурентна и затова държавата трябва да положи усилия, за да бъдат оползотворени всички предимства на страната ни като туристическа дестинация и да бъдат привлечени туристи от различни държави с високо качество на услугите в сектора, което би допринесло за родната икономика. Това заяви президентът Румен Радев, който присъства на официалното откриване на летния туристически сезон в Несебър.

Снимка 665528

Източник: Президентство

Информация за изказването му беше разпространена от прессекретариата на държавния глава. Церемонията се проведе пред Портите на Старинен град Несебър. В нея участваха служебният министър на туризма Евтим Милошев, кметът на града Николай Димитров и ръководители на дипломатически представителства у нас.

Радев посочи, че България има своето място на световната туристическа карта като целогодишна дестинация и затова трябва да бъде обогатена представата на хората по света за страната ни. "Най-голямото богатство на България са хората", каза още президентът. Той похвали усилията на местната власт и туристическия бранш у нас, които въпреки последните трудни години в световен мащаб полагат огромни усилия България да отстоява имиджа на първокласна и сигурна туристическа дестинация.

НСИ: 93 млн. лв. са приходите от нощувки за март месец

НСИ: 93 млн. лв. са приходите от нощувки за март месец

Като 58.8 млн. лв. са от български граждани

Радев похвали Николай Димитрови за начина, по който изглежда Несебър и за грижите, които общината полага, за да заема градът достойно място в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

"Едва ли има по-подходящо място за днешното събитие от несебърския бряг - тук съжителстват хилядолетната история на нашите земи с комфорта на модерните туристически услуги, великолепието на нашата природа с прословутото гостоприемство на местните хора", коментира държавният глава.

Той призова чуждестранните гости и медии на събитието да споделят със своите приятели, колеги и аудитория, че са добре дошли в България, където могат да се насладят на незабравимо лято през 2024 г.

Снимка 665529

Източник: Президентство

От своя страна министърът на туризма Евтим Милошев на старта на летния туристически сезон заяви, че очаква стабилно и сигурно българско лято 2024. Очаква лятото да е наситено само с позитивни и добри емоции, като за това и работим. Прогнозите са за повече туристи от Румъния, Полша и Великобритания. 

В Несебър президентът разгледа Стария град и църквите "Йоан Алитургетос" и "Св. Стефан" и посети на концерт на местни състави. С него бе и съпругата му Десислава Радева.

Евтим Милошев: България има нужда от редовни правителства

Евтим Милошев: България има нужда от редовни правителства

А зад тях да стоят стабилни мнозинства