С глоба и в затвора пращат мъж, задигнал над 11 бона от своята работа. Присъдата на 21-годишният К.Д е 3 години затвор и глоба в размер на 2000 лева. Той няма да има и право да заема длъжност, свързана с материална отговорност, за период от 5 години, съобщава прокуратурата.

На 25 май 2020 г. К.Д. се явил на работното си място - бензиностанция и газстанция в Разград, за нощна смяна. Той имал достъп до оборотите на търговския обект и отговарял за оперирането и съхранението на парите, тъй като през нощта смените се давали само от един човек.

Подсъдимият изпитвал финансови затруднения, дължал пари и не можел да ги върне в срок и решил да си осигури средства, като вземе парите от касата на работното си място. Около 2 часа след полунощ К.Д. отворил малък сейф, в който се съхранявали оборотните пари, извадил ги оттам и ги скрил в себе си. На сутринта издал смяната на колега и напуснал обекта без намерение да се връща.

В следващите дни мъжът се разпореждал с присвоената сума - върнал заеми към познати, купил автомобил, мобилен телефон, преносим компютър, наркотични вещества и алкохол. След това се укрил в гориста местност край Разград, като планирал да остане там за известно време.

На 6 юни 2020 г. К.Д. бил задържан от органите на реда. Намерени били всички закупени вещи, 3,43 грама марихуана, 0,61 грама хашиш и сумата от 875 лева.

Присъдата на Разградския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.