Вече имаме над 4 000 членове, които са се присъединили към политическа партия "Републиканци за България". С това се похвали лидерът на партията Цветан Цветанов пред журналисти след представянето на учредителното събрание на новия политически проект.

В залата по време на учредителното събрание на "Републиканци за България" присъстваха 1 123 учредили. Много бяха желаещите да присъстват, но поради мерките срещу коронавируса, не успяхме да удовлетворим техните желания, посочи Цветанов.

Силата на новия политически проект е, че няма да бъде лидерска, а в изпълнителния съвет има 33 човека, които ще обсъждат реалните теми. Много е важно да няма лидерството. Смятам, че е важно да работим с хората, които ще могат да дадат допълнителната енергия, която е необходима, изтъкна Цветанов.

В областта на енергийната независимост в партията ще отговаря Христо Казанджиев, за геополитика, отбрана и сигурност ще отговаря проф. Румен Кънчев, а когато става въпрос за всички останали секторни политика има доктори и юристи.

„Републиканци за България“ няма да управляват от джипка
Обновена

„Републиканци за България“ няма да управляват от джипка

Сегашният парламент е изчерпал лимита си на доверие на хората

"Подготвяме се за предстоящите избори и за нас основното е, че България днес се нуждае от предсрочен вот, защото парламентът и изпълнителната власт е изчерпала абсолютно всякакъв кредит на доверие. В момента тази негативна енергия от разделението на обществото аз смятам, че единственото решение за консолидиране на политическия елит и институционален ресурс на държавата може да стане, когато минем през предсрочни избори", категоричен бе Цветанов.

По думите му най-важното в политиката е да има перспектива и хоризонт за бъдещето на страната. Новият финансов програмен период също е един от акцентите на новата партията на Цветанов.