С видео националният превозвач "България Еър" обяснява правилата за безопасност на пътниците.

От авиокомпанията посочват, че са осигурили необходимата организация, за да се осигури дистанция от 1,5 метра между пътниците. За моментите, когато това не е възможно, от ЕС препоръчват на пасажерите да мият по-често ръцете си. За целта на борда са подсигурени топла вода, сапун и дезинфектанти.

Организация за спазване на безопасна дистанция е осигурена и от летищните оператори. Освен с термокамерите, през които всеки пътник трябва да премине, чек ин гишетата на летище "София" са оборудвани с плексиглас стъкла.

"България Еър" препоръчва на пасажерите си да се възползват от услугата за безплатен онлайн чек ин 24 часа преди полет, както и да избягват плащането в брой. Осигурена е възможност за плащане с банкова карта.

От "България Еър" подчертават, че носенето на маски по време на техни полети е задължително както за екипажите, така и за пътниците. Екипажите задължително носят и санитарни ръкавици, с които обслужват пасажерите.

Преди и след всеки полет, самолетите на авиокомпанията се почистват изцяло и се дезинфекцират щателно, а качеството и пречистването на въздуха по време на полет се осигурява чрез специални системи.

От авиокомпанията посочват, че всичките им самолети са оборудвани с HEPA филтриращи системи, които осигуряват постоянна циркулация на термично обработен въздух с температура до над 200 градуса, като по този начин се ограничава евентуално разпространение на зараза по въздушен път.

От "България Еър" призовават всички пътуващи да бъдат отговорни едни към други, като следват прекоръките на властите, спазват необходимата дистанция и изпълняват изискването за носенето на маска по време на полет.

От понеделник, 25 май, полетите между София и Варна ще се осъществяват два пъти дневно - сутрин и вечер.