Преди две седмици Българският лекарски съюз, с подкрепата на Ники Кънчев, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и доброволческите организации "Защото сме хора" и "Благодаря Ви, че Ви има", стартира инициатива за финансово подпомагане на децата на починалите от Covid-19 медици под надслов: "За децата на героите в бяло".

За краткото време от старта на инициативата бяха събрани 7 610 лв. В същото време в съсловната организация продължава да постъпва информация за загубилите битката с коварната болест Covid-19 медици, които оставиха деца сираци. Първоначалните данни са за седем деца, на възраст между 5 и 15 години, които са загубили родител.

Още през май месец миналата година Български лекарски съюз откри сметка за подпомагане на семействата и близките на починалите от Covid-19 медици и за щастие успяхме да помогнем на част от тях. Сега обаче те отново имат нужда от подкрепа.

Близо 130 000 лева дарения събра кампанията на БЛС

Близо 130 000 лева дарения събра кампанията на БЛС

Днес в централата на БЛС бяха получени и материални дарения

За тези, които искат да помогнат на семейството и близките на починалите от COVID-19 медици, може да го направите чрез дарение на:

Титуляр: Български лекарски съюз

Банка: УниКредит Булбанк АД

IВАN: BG55UNCR70001523991300

BIC: UNCRBGSF

Основание: МЕДИЦИ COVID-19