На съд отива 16-годишен, обрал бездомен възрастен човек в София. В ранните часове на 02 юни 2020 г. Н. К. вървял по бул. "Княгиня Мария Луиза" и търсил къде да пренощува. Вървейки по булеварда той се разминал с обвиняемия Т. А. Малко след това, Н. К. влязъл в тунел водещ към вход на кооперация на бул. "Княгиня Мария Луиза". Влизайки във входа на кооперацията Н. К. усетил как някой го блъска силно в гръб и вследствие на това паднал на земята.

Пострадалият се обърнал и видял обвиняемия Т. А., който се надвесил над него, бръкнал в джоб на якето му и взел от там портфейл на стойност 4 лева, съдържащ сумата от 170 лева. След това обвиняемият побягнал в неизвестна посока, а Н. К. тръгнал да търси помощ.

Разследват убийство на 74-годишна жена в Хасково

Разследват убийство на 74-годишна жена в Хасково

По тялото на жената имало синини

В близост до мястото на инцидента Н. К. срещнал служители на МВР и им разказал им за извършеното от обвиняемия, като го описал подробно.

В хода на разследването обвиняемият бил установен и задържан. Било установено също, че Т. А. е осъждан. Спрямо него била взета мярка за неотклонение "Надзор на инспектор при детска педагогическа стая".

Предстои делото срещу Т. А. да бъде насрочено за разглеждане в съда.