Високотехнологичната МБАЛ "Сърце и Мозък" в Бургас спечели първо място в категория "Социална инфраструктура - сгради здравеопазване" на тазгодишния конкурс "Сграда на годината България 2021 г.". Престижното отличие бе връчено по време на бляскава церемония, събрала на едно място най-ярките представители в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България.

"От "Търговска лига - България" - медицинската общност и преди всичко пациентите трябва да очакват нови големи инвестиции във високотехнологични проекти", каза по време на благодарственото си слово изпълнителният директор на инвеститора Търговска Лига - Глобален аптечен център, г-н Таквор Бохосян.

Главният проектант и изпълнителен директор на архитектурно и строително бюро "Хелвеция", арх. Даниела Георгиева сподели: "За нас болничните сгради са като пациентите - ние влагаме цялото наше знание и емоционална интелигентност, за да имат те здравословен, дълъг и щастлив живот."

"Проектантите от "Хелвеция" са създали истински дворец - мечта за високотехнологичната медицина, който с още 200 български и европейски лекари и 400 специалисти по здравни грижи в 14 основни медицински специалности ежедневно оценяваме", завърши проф. Николай Димитров, д.м.н., медицински директор на болницата.

Националният конкурс "Сграда на годината" се организира от "Градът Медиа груп" под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и се осъществява с подкрепата на индустрията и браншовите организации в областта строителството и архитектурата - УАСГ, КСБ, КАБ, КИИП, БААИК.