Health media group съвместно със Сдружението на българските фармацевтични производители и Българското сдружение на Европейските производители организират дискусия на темаЩе унищожи ли държавата българското фармацевтично производство?", съобщава здраве.нет.

Дискусията ще се състои на 12 декември 2007 г., сряда, от 15.00 часа в пресклуба на БТА.

Повод за срещата е приетата на 29 ноември 2007 г. наредба за условията, правилата и критериите за включване, промени и/или изключване на лекарствени продукти от позитивния лекарствен списък.

Министерството на здравеопазването твърди, че чрез тази наредба крайният потребител ще има достъп до по-евтини лекарства.

От своя страна представителни организации на производителите на лекарства заявиха, че истинският резултат от действието на наредбата ще бъде практическото ликвидиране на производството на генерични продукти.

На дискусията ще бъдат поканени представители на всички страни, които имат отношение по темата - Министерският съвет, Министерството на здравеопазването, Здравната комисия в Парламента, Изпълнителната агенция по лекарствата, Българският фармацевтичен съюз, Комисията за защита на конкуренцията, Националните синдикати, пациентските организации.